FAQ

Bekijk hier de meest gestelde vragen, mocht je vraag nog niet beantwoord te zijn, neem dan contact met ons op via info@inkidentity.eu

Vragen over je bestelling

Hoeveel bedragen de verzendkosten?

Gratis verzending naar BE, naar NL vanaf 34€ ook gratis.

Wanneer worden mijn tattoos geleverd?

Je bestelling wordt de dag zelf klaargemaakt en verzonden met BPost. In België via standaard verzending, naar NL met track & trace.  De verzendtijd naar België en Nederland zijn maximaal 2 werkdagen. 

Kan ik mijn bestelling wijzigen/annuleren?

Ja, maar wees er snel bij. Stuur ons een bericht via het contactformulier en we zorgen voor de aanpassing.

Kan ik custom ontwerpen bestellen?

Op dit moment zijn we druk bezig om custom designs mogelijk te maken. Stuur ons een berichtje met je design en wees er als eerste bij. Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en nieuwe ontwerpen, raden wij je aan te melden op onze nieuwsbrief.

Wat als ik niet tevreden ben?

Als je niet tevreden bent, kun je een teruggave krijgen. We willen dat je 100% tevreden bent. Hoe je dat precies doet, zie ons teruggavebeleid.

Vragen over je tattoo

Wat zijn de ingrediënten van de inkt?

Het actieve ingrediënt is het fruitsap van de plant Genipa americana. Wanneer de vruchten onrijp worden geoogst bevatten ze een component die zich bindt met collageen van je huid en donker kleurt. Deze eigenschap van het sap werd ontdekt door de originele bevolking in Midden- en Zuid-Amerika en wordt reeds eeuwenlang gebruikt om tijdelijke tattoo´s te maken.

De overige ingrediënten in de inkt worden algemeen gebruikt in cosmetica, voor viscositeit en goede filmvorming. De ingrediënten: polyethylacrylate, Genipa americana Extract, Sucrose Acetate Isobutyrate, Dipropylene Glycol Dibenzoate, Polyvinyl Butyral, en Cellulose Acetate Butyrate.

Mogen de tattoo´s in de zon?

Ja, met deze tattoo´s kun je gerust in de zon komen. Zoals gewoonlijk, verzorg je huid goed met hydratatie en zonbescherming.

Mag je douchen na het aanbrengen?

Na het aanbrengen van de tattoo wacht je best 8 uren om je te douchen. Zo geef je de tattoo de tijd om in te werken en een maximaal resultaat te verkrijgen.

Hoe werkt de verkleuring?

Het belangrijkste ingrediënt voor de kleuring van de huid is een vrucht die voorkomt in Midden- en Zuid-Amerika, Genipa americana. Lokale stammen in het Amazonegebied gebruiken de pulp van deze eetbare vrucht al duizenden jaren om hun huid te kleuren. Het sap bevat een component die zich met het collageen van je huid bindt en een donkere kleur geeft.

Hoe lang blijft de tattoo staan?

De natuurlijke inkt van de Ink Identity tattoo blijft 1-2 weken staan, afhankelijk van je huid en de plaats. Scrub je tattoo niet hard tijdens het wassen, dip de tattoo droog, hydrateer je huid met hydraterende crème. Zo blijft de tattoo zelfs langer dan 2 weken staan.

Moet ik op voorhand scheren?

Scheren is niet verplicht, maar logischerwijs zal de tattoo beter afgezet worden op een naakte huid.

Hoe kan ik de tattoo verwijderen?

De meest doeltreffende en onschadelijke manier is om uw huid zachtjes te scrubben (zoals warm zout water of een bodyscrub).Wees voorzichtig met je huid: het kan meerdere pogingen kosten om de inkt volledig te verwijderen. Vermijd scrubben bij irritatie.

Wat als ik een allergische reactie krijg van de inkt?

Dit is erg onwaarschijnlijk, maar een allergische reactie is mogelijk bij iedere stof, ook al is het van natuurlijke afkomst. Indien je een erg gevoelige huid hebt, en weet dat je snel allergisch bent, raden we je aan om een kleine test te doen alvorens de tattoo volledig aan te brengen.

Wat is het verschil met tussen Ink Identity, Henna en Jagua tattoos?

Ink Identity tattoo´s zijn gemaakt van het fruit van de plant Genipa americana, net zoals Jagua tattoo´s. Met het verschil dat Jagua een ongezuiverde vorm is die na verloop van tijd ranzig wordt. Ink Identity inkt bevat gezuiverd extract van de plant Genipa americana, waardoor het product lang vers blijft, en geen onzuiverheden bevat (die allergische reacties kunnen uitlokken). De tattoo´s zijn donkerblauw tot zwart, afhankelijk van het type huid. Henna tattoo´s zijn afkomstig van de Henna plant en zijn bruin tot rood. Er bestaat ook zwarte Henna, deze bevat schadelijke chemicaliën zoals PPD. Wees gerust, de inkt van Ink Identity is huidvriendelijk en bevat het natuurlijke Genipa americana extract als actieve component.

Zijn de tattoo´s veilig voor kinderen?

Kinderen zijn minder voorspelbaar, vb. ze wrijven nogal eens in hun ogen met hun arm,.. Daarom nemen we bij Ink Identity geen risico´s. Tijdelijke tattoo´s mogen niet worden gebruikt bij kinderen jonger dan 10 jaar.

Zijn Ink Identity tattoo´s waterbestendig?

Ink Identity tattoo´s zijn waterbestendig, maar laten de huid wel ademen. Ze 'kleuren' de huid, maar ´bedekken´ de huid niet. Hierdoor kan je huid ademen, maar hoef je zich geen zorgen te maken dat de tattoo eraf gaat onder de douche of tijdens het zwemmen. Door het chloorwater zal de levensduur van de tattoo wel minderen. Chloor is immers een bleekmiddel. Gebruik na het zwemmen een hydraterende crème.

Zijn de tattoo´s vegan en vrij van dierenproeven?

Ja, Ink Identity tattoo´s zijn volledig vegan en dierenproefvrij.

Kan ik de tattoo op mijn gezicht zetten?

Wij raden af om onze tatoeages aan te brengen op het gezicht, genitaliën en andere gevoelige huidgebieden. Deze plaatsen zijn bij bepaalde mensen erg gevoelig voor cosmetische producten. Het aanbrengen van tijdelijke tatoeages op gevoelige lichaamsdelen kan de kans op een reactie vergroten.

Zijn de tattoo´s glutenvrij?

Ja, Ink Identity tattoo´s zijn glutenvrij.

Heeft de inkt een houdbaarheidsdatum?

De houdbaarheidsdatum van uw tatoeage is te vinden op de individuele verpakking. Ink Identity inkt is minimum 9 maanden houdbaar en dient op een koele, droge plaats bewaard worden. Maar maak je geen zorgen als je de tatoeages daarna gebruikt - ze zijn niet schadelijk of giftig voor je huid. Enkel de intensiteit van de inkt vermindert na verloop van tijd. Gebruik ze dus vóór de houdbaarheidsdatum voor een optimaal resultaat.

Ontwikkelt de tattoo op ieder huidtype?

Ja, de tattoo ontwikkelt op ieder huidtype, maar de snelheid van verkleuren kan sterk verschillen. Over het algemeen ontwikkelt de kleur zich sneller bij mensen met een getinte huid, en mensen met veel collageen. Bij mensen met minder collageen is het mogelijk dat de tattoo zich pas na 48h tot 72h sterk begint te ontwikkelen. De levensduur van de tattoo is voor iedereen hetzelfde. De kleur kan gaan van donkerblauw tot zwart, en hangt af van je huidtype.

Hoe lang blijft de tattoo staan?

De natuurlijke inkt reageert met het collageen in je huid en kleurt de oppervlakkige huidcellen. De levensduur van de tattoo hangt af van hoe snel je huid wordt vervangen. Hoe meer je scrubt, hoe sneller je huid wordt vervangen. Het is dus aangeraden om je huid droog te dippen en niet hard te wrijven op je tattoo’s. Na het douchen kan je een hydraterende crème gebruiken op je tattoo. Als je je huid goed verzorgd, blijft de tattoo langer staan. Gemiddeld gaat de tattoo tot 2 weken mee.

Is Ink Identity veilig voor zwangere en borstvoeding?

Onze inkt komt niet in de bloedbaan terecht, dus er zouden geen problemen mogen zijn voor wie zwanger is of borstvoeding geeft. Als je zich echter zorgen maakt, raden wij je aan je arts te raadplegen.

Hoe verschilt Ink Identity van traditionele Henna?

De kleur van Ink Identity is blauw/zwart, terwijl gewone hennavlekken oranje tot bruine tinten kunnen hebben.

Zijn de Ink Identity tattoos veilig?

Ink Identity heeft met succes een reeks uitgebreide laboratoriumtests doorlopen die het gebruik van veilige en 100% natuurlijke ingrediënten aantonen.

Zijn de Ink Identity tattoos halal?

Ja. Ink Identity tattoos bevatten geen dierlijke producten en zijn dierproefvrij.

Hoe verkleuren de tattoo’s?

De inkt van Ink Identity tattoo’s bevat een natuurlijk vruchtensap van de plant Genipa americana. Dit vruchtensap is reeds jaren gekend voor de verkleurende werking op de huid. De actieve component dringt de huid binnen en reageert langzaam met het collageen van je oppervlakkige huid, waarbij de donkerblauwe tot zwarte kleur tevoorschijn komt. Deze reactie vindt vooral plaats vanaf 48 uren.

Welke kleur heeft de tattoo?

De tint van uw tatoeage kan variëren van donkerblauw tot zwart, afhankelijk van uw huidtype. De ingrediënten van Ink Identity hebben geen toegevoegde chemicaliën om je één exacte tint te garanderen. De kleur wordt gevormd door de binding tussen het plantenextract van Genipa americana en je huid. Daarom hangt de uiteindelijke kleur af van je huidtype.

Zijn de tatoeages veilig en niet giftig?

Ja, onze tatoeages zijn 100% veilig en niet giftig. Onze tattoos voldoen namelijk aan de Europese Cosmetica richtlijnen (EC 1223/2009). Alhoewel we mensen met een gevoelige huid aanraden een klein deel te testen voordat ze een volledige tattoo aanbrengen.