Tijdelijke Tattoo Mythes Ontkracht: feiten en fictie

tijdelijke-tattoo-mythes-ontkracht-feiten-en-fictie
Tijdelijke tatoeages zijn in de loop der jaren steeds populairder geworden, maar die populariteit gaat gepaard met veel misvattingen. Van het idee dat tijdelijke tattoo’s schadelijk zijn tot de overtuiging dat ze niet lang meegaan, er bestaan veel mythes rond tijdelijke tatoeages. In deze post ontkrachten we enkele van de meest intrigerende tijdelijke tattoo mythes en zetten we alles op een rijtje.

 

"Een tijdelijke tattoo is gevaarlijk en schadelijk"

Een van de meest voorkomende mythes over tijdelijke tatoeages is dat ze schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Dit klopt volledig in het geval van zwarte henna. Daar wordt de chemische component PPD toegevoegd. Bepaalde mensen zijn hieraan allergisch Bij Ink Identity worden onze tijdelijke tatoeages gemaakt met natuurlijke inkt afkomstig van het vruchtvlees van de Genipa americana plant. Doordat de inkt erg zuiver is is de inkt hypoallergeen, waardoor ze veilig zijn voor alle huidtypes.

 

"Een tijdelijke tattoo blijft niet lang zitten"

Een andere veel voorkomende mythe over tijdelijke tatoeages is dat ze niet lang meegaan. Sommige mensen denken dat tijdelijke tatoeages binnen een paar uur of dagen vervagen of afbladderen. Dit is het geval met plakplaatjes die gebruikt worden voor kinderen. Hierbij wordt een afbeelding op de huid geplaatst. Bij Ink Identity gebruiken we natuurlijke inkt die in de huid dringt en met het collageen van je huid reageert tot een donkere kleur. De tattoo maakt zo deel uit van je huid zelf, en vervaagt pas wanneer je huid vernieuwd wordt. Met de juiste zorg kan je tijdelijke tattoo tot 2 weken blijven zitten. Ze zijn waterbestendig en kunnen tegen zonlicht.

 

"Tijdelijke tattoo’s zijn alleen voor kinderen"

Tijdelijke tattoo’s gemaakt met inkt die een reactie ondergaat met de huid zien er levensecht uit. Ze zijn niet te verwarren met stickers die kinderen dragen. Beroemdheden en influencers zijn gezien met tijdelijke tattoo’s, waardoor ze een trendy en modieus accessoire zijn geworden. Een tijdelijke tattoo is een trendy manier om een unieke touch aan je stijl toe te voegen, en met zoveel ontwerpen om uit te kiezen, vind je er zeker één die bij je persoonlijkheid past. Bij Ink Identity bieden we een breed scala aan tijdelijke tattoo’s, van inspirerende citaten tot grillige ontwerpen zoals "Wings of Protection", "Fallen Angel" en "King of the Jungle".

Kortom, veel van de mythes rond tijdelijke tatoeages zijn te begrijpen, maar gewoon niet waar. Ze zijn veilig, duurzaam en ze zien eruit als echte tattoo’s. Als je wat persoonlijkheid wil toevoegen aan je look, is een tijdelijke tattoo een leuke en trendy manier om dat te doen. Bekijk onze collectie tijdelijke tattoo’s bij Ink Identity en vind het ontwerp dat het best bij je past, zoals "Pegasus", "Honey Buzz", "Checkmate Queen", "Sting of Kindness", "Royalty", "Blushing Beauty", en meer. Geloof de mythes niet - probeer vandaag nog een tijdelijke tattoo uit onze collectie en zie zelf hoe leuk en modieus ze kunnen zijn!

Terug naar blog

Reactie plaatsen